URGENT

Es detecten una desena de casos de frau a la xarxa d’aigua de Palafolls

Compartiu aquesta història

En els darrers dies, l’empresa que gestiona la xarxa d’aigua potable a Palafolls, Sorea, ha estat duent a terme al municipi una campanya de detecció de fraus.

Segons ha informat la companyia, es tracta d’uns treballs que es realitzen de forma periòdica, dins del control que es fa per conèixer el rendiment de la xarxa.

En el darrer cas, el sistema informàtic ha detectat consums anòmals d’aigua, cosa que es tradueix en accessos fraudulents a la xarxa d’aigua. A Palafolls se n’han detectat pràcticament una desena de casos.

En parla el gerent de concessions de Sorea al Maresme, Elias Serraviñals.

Segons Serraviñals, en la majoria dels casos, aquest tipus de fraus es detecten en habitatges amb jardí i possiblement també piscina, un perfil d’immoble on és més corrent, segons el gerent de Sorea, que es detectin aquest tipus de situacions.

Davant dels casos de frau, Sorea actua primer tallant el subministrament a l’abonat que comet el delicte, i posteriorment s’apliquen penalitzacions respecte del consum defraudat.

Serraviñals explica que si, després de l’avís de la companyia no se salda el cost del frau, es procedeix a denunciar el cas.

La campanya de Sorea per detectar els fraus a la xarxa d’aigua ja ha acabat a Palafolls, i segueix ara en altres punts de la comarca.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics