La gastronomia del mar torna a ser la protagonista a aquesta ciutat veïna durant tot aquest mes d’abril encetat aquesta setmana.
Ho és degut a la celebració del Mes del Peix Blau, una iniciativa que repeteix per tercer any consecutiu a Blanes i que posa a aquest producte a la primera pàgina de l’àmbit gastronòmic del municipi.
De fet, la proposta s’inclou dins del projecte gastronòmic que dedica el mes d’octubre al Suquet de Peix i el mes de maig a la Gamba.
En la primera experiència, ara fa 2 anys, es van fer un total de 1.300 menús: 600 menús al Mes del Peix Blau, 300 menús al Mes de la Gamba i 400 menús al Mes del Suquet de Peix.
Pel present mes d’abril, el Peix Blau serà l’indiscutible protagonista als bars i restaurants de Blanes que participen la iniciativa.
En aquest cas, hi participen una desena d’establiments, que centren les seves cartes en aquest producte, i que no es limiten només als menús de dinar, sinó que també permeten gaudir de vermuts a base de sardines, seitons o sonsos, per exemple.
El peix blau ha passat amb el temps a ser un producte de qualitat i amb bona acollida entre la població, tant a nivell gastronòmic com també per la salut, ja ques tracta d’un tipus d’aliment amb propietats que ajuden a evitar malalties cardiovasculars, així com també és una bona font de proteïnes de qualitat i també és ric en vitamines.
A més, la presència d’aquest aliment a Blanes ha estat històricament molt notable, i de fet se’n conserven unes primeres referències ja al segle XV. També ha estat especialment consumit en períodes de Quaresma i Setmana Santa, quan la prohibició eclesiàstica de menjar carn en feia augmentar el consum.
Foto de portada: Associació de Turisme la Selva Comarca de l’aigua