radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Sessións DJ localsDissabte, 00:00 -02:00

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Inici » Ajuda de prop d’1 milió i mig d’euros per modernitzar el polígon d’en Puigvert

Ajuda de prop d’1 milió i mig d’euros per modernitzar el polígon d’en Puigvert

Economia

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 680 0

La Diputació de Barcelona ha concedit finalment prop d’un milió i mig d’euros a l’Ajuntament de Palafolls per a la realització del projecte global de millora i modernització del Polígon d’en Puigvert, el més gran del nostre municipi.

És la segona vegada que el nostre municipi concorria a les ajudes de la Diputació. En la primera convocatòria es va quedar a les portes d’aconseguir aquestes ajudes, que finalment ha aconseguit en aquesta segona convocatòria.

De fet l’Ajuntament tenia poques esperances d’aconseguir la subvenció, pel que ja havia engegat iniciatives per aconseguir el finançament per altres bandes, com la concertació d’un crèdit bancari o el pacte amb Inditex per ampliar la seva aportació inicial. Ho explica l’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí.

En línies generals, el projecte de millora del polígon d’en Puigvert es divideix en 4 àmbits d’actuació. El primer vol fer arribar la fibra òptica a totes les empreses del sector industrial. Però també es vol millorar enllumenat i la seva eficiència de tot l’àmbit; la canalització de part del rec viver que provoca inundacions en episodis de pluja intensa, i el que es considera l’actuació més important, com és l’obertura del nou vial que ha de connectar el polígon amb la rotonda de Mas Reixach a la N-II.

Aquest milió i mig d’euros de la Dipuactó de Barcelona suposa el 75% del cost total del projecte integral que es vol fer al Polígon d’en Puigvert. La resta, uns 500 mil€ l’haurà d’aportar l’Ajuntament de Palafolls. Justament la part municipal serà aquest vial d’entrada i sortida de camions del polígon previst al projecte. Un vial que connectarà la zona d’Inditex amb Mas Reixach i que, precisament, pagarà la multinacional Indidex, ja que el vial servirà, sobretot, per l’entrada i sortida de camions del seu parc logístic.

Els diners de més aconseguits mitjançant un crèdit i amb l’ampliació del pacte amb Inditex, s’utilitzaran per completar el projecte d’intervenció integral en, per exemple, millorar l’estat actual de l’entrada i sortida actual del polígon a la zona de la NII.

Aquesta ajuda donarà un important impuls al sector industrial del nostre municipi amb el desenvolupament d’aquests projectes, que es podrien iniciar en breu.