URGENT

Campanya informativa sobre les actituds incíviques a la recollida selectiva

Compartiu aquesta història

Fa dues setmanes es va començar a implementar el nou sistema de recollida selectiva a Palafolls, primer al barri de Sant Lluís i seguint per la resta de parts del municipi.

Són una cinquantena de noves illes completes de contenidors que han canviat el paisatge urbà anterior que oferia l’antic sistema de recollida selectiva.

Durant els primers dies, però, el consistori ja ha detectat alguns casos d’actituds incíviques en l’àmbit de les escombraries.

Segons ha explicat el tècnic de Medi Ambient Oriol Bassa, s’han detectat dues principals infraccions. Per una banda, deixar la brossa fora del contenidor i, per l’altra, casos en què els usuaris llencen les escombraries de manera generalitzada en un sol contenidor i sense reciclar.

Bassa explica que durant aquestes darreres dues setmanes s’ha iniciat una campanya per avisar a les persones que cometen aquestes infraccions, i se’ls informa de quines sancions se’ls imposarien segons la seva acció.

En l’ordenança municipal de recollida de residus es tipifiquen infraccions lleus, com per exemple utilitzar de manera errònia els contenidors, dipositar la brossa fora d’aquests o utilitzar-los sense cura o fer-los malbé.

Mentre que aquestes infraccions suposen sancions d’entre 120 i 300 euros, les considerades com a greus van dels 301 als 3.000 euros, i aquí s’hi inclouen accions com l’abandonament de qualsevol tipus de residu en solars, a la via pública o en zones forestals.

Les infraccions molt greus, que poden arribar als 6.000 euros, inclouen per exemple el fet llençar materials o residus tòxics o perillosos als contenidors.

Bassa aclareix que, tot i que de moment no s’han imposat sancions en els casos més lleus, sí que s’han imposat algunes multes en casos d’abocament de residus en alguns indrets de Palafolls.

El regidor de Serveis, Martí Victòria, ha agraït la resposta de la ciutadania davant la implementació del nou sistema de recollida selectiva, i ha fet una valoració positiva d’aquests primers dies.

La previsió és que el nou sistema de recollida selectiva s’acabi d’implementar a les urbanitzacions de Palafolls de cara als propers dies.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics