radiopalafolls.cat


play

Ara fem

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00 -12:00

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Inici » L’Ajuntament de Blanes retira de la seva façana la pancarta amb el missatge “Llibertat Presos Polítics”

L’Ajuntament de Blanes retira de la seva façana la pancarta amb el missatge “Llibertat Presos Polítics”

Comarcal Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 328 0

Foto: Ajuntament de Blanes

Segons ha informat el consistori blanenc, la decisió ha estat presa pel propi Ajuntament en base a un informe del secretari municipal.

La retirada de la pancarta s’ha fet efectiva aquest matí de dimarts, després que l’alcalde de Blanes Mario Ros ho posés en coneixement dels grups polítics municipals.

Segons informa l’Ajuntament, l’informe del cap dels Serveis Jurídics del consistori conclou que s’ha de despenjar la pancarta després de recordar els pronunciaments de les Juntes Electoral entorn a la preservació de la neutralitat de les adminstracions públiques durant els períodes d’eleccions, una demanda que també ha fet el Síndic de Greuges.

A la vegada, segons conclou també l’informe, tot i que la pancarta estigués a la façana per un acord del ple aprovat per majoria, els pronunciaments de les Juntes Electorals afirmen que aquests acords no són vinculants.

En aquest sentit, s’especifica que els alcaldes “no estan vinculats pels acords plenaris”, degut al fet que el dret a la llibertat d’expressió es configura constitucionalment com un “dret individual” i no pas en l’àmbit de les administracions públiques.

La pancarta amb el missatge “Llibertat Presos Polítics” estava penjada a la façana de l’Ajuntament de Blanes després que s¡’aprovés una moció al ple municipal ara fa un any que demanava penjar-la, i que es va tirar endavant amb els vots a favor de 13 regidors.

En els darrers mesos, la pancarta ha estat objecte de diversos atacs i ha estat despenjada i tornada a col·locar en diverses ocasions.