radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Informatiu VespreDimecres, 19:30 -20:00

i després

Informatiu Nit
Jordi Arbat
Dimecres, 21:00-21:30
Inici » Ràdio Palafolls i l’Institut recuperen la memòria oral del poble

Ràdio Palafolls i l’Institut recuperen la memòria oral del poble

COMPARTEIX-HO
, / 608 0

Des de fa unes setmanes el centre de secundària i l’emissora municipal estan treballant plegats per tirar endavant un projecte de recuperació de la memòria oral de Palafolls,.

El projecte buscar fer exhaustives entrevistes a persones grans de la nostra vila en les que parlar sobre el passat del poble a partir de les seves memòries i vivències.

Com era la infantesa en el Palafolls de mitjans de segle passat? Com es divertien aquells joves? Com es vivien les festes religioses o les festes majors? Com es va viure l’arribada de nous palafollencs als 60?

Amb preguntes com aquestes es vol ajudar a construir la memòria col·lectiva  dels palafollencs de tota la vida, o dels nouvinguts que ajudin a tenir un testimoni vital que restarà  per sempre.

El projecte neix de la voluntat de l’institut d’estudiar la història contemporània del país a través del testimoni dels avis dels alumnes, i alhora de la ràdio d’aconseguir mantenir viu el record de la història local a través de la memòria dels seus habitants. Ho explica en Pau Ribas, un dels estudiants que participa a la iniciativa.

Els encarregats d’entrevistar a la gent gran de Palafolls seran els alumnes de 4t d’ESO de l’institut. Ho faran en el marc del Servei Comunitari, unes hores d’obligat compliment en el benefici social i que ha de servir als alumnes per  desenvolupar les competències socials i de ciutadania.

Una 12a d’alumnes treballaran els guions de les entrevistes que posteriorment realitzaran a les persones grans seleccionades.

Seran entrevistes disteses, o simplement converses, en les que aniran sorgint els diferents aspectes marcats al guió i que quedaran enregistrades en vídeo.

La intenció dels impulsors és repetir la iniciativa any rere any, per poder mantenir un bon fons documental d’entrevistes personals sobre la memòria oral del nostre municipi, per tal de ser consultat per a docència, estudis o, si s’escau, per a la realització d’un estudi complet sobre la història local al s.XX.