radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'GorraDimarts, 10:00-13:00
Inici » Isozaki guanya el premi Pritzker, el nobel de l’arquitectura

Isozaki guanya el premi Pritzker, el nobel de l’arquitectura

Cultura Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 928 0

Foto: Isozaki i Valentí Agustí, amb el projecte del Palauet de Palafolls, l’any 1989. (Núria Santiago Egea / El Punt – Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions de Girona)

Ahir es va conèixer el veredicte d’aquest prestigiós premi d’arquitectura  que enguany ha reconegut la llarga i dilatada trajectòria de l’arquitecte japonès Arata Isozaki, l’arquitecte del Palauet de Palafolls.

Isozaki és també l’autor del Palau Sant Jordi de Barcelona i de la plaça d’accés del CaixaForum de Barcelona, però també de la biblioteca de la seva ciutat natal, el Museu d’Art Contemporani de Los Angeles, el MOCA o l’actualització del Museu d’Art de Gunma, entre moltes d’altres obres repartides arreu.

El jurat del guardó no ha estalviat elogis a Isozaki a l’hora de justificar el premi. Asseguren  que  és “una de les figures més influents del món de l’arquitectura contemporània, amb la seva recerca constant i perquè no li fa por provar noves idees”. Segons el jurat, la seva arquitectura se sosté en una comprensió profunda, no només de l’arquitectura sinó també de la filosofia, la història, la teoria i la cultura. A més en destaca la seva  generositat, ja que recorden que dona suport a altres arquitectes i els encoratja en els concursos i a través d’obres col·laboratives”.

Un dels reconeixements que se li fa a Isozaki és la seva voluntat d’innovar i d’usar les innovacions a l’arquitectura. Això es demostra en la cúpula del Palau Sant Jordi. Justament la primera versió va ser descartada perquè la coberta era massa complexa per a les grans dimensions que havia de tenir  del Palau Sant Jordi. El projecte, però va acabar materialitzant-se com a nou pavelló esportiu de Palafolls. L’alcalde Valentí Agustí explica com va arribar Isozaki al nostre municipi.

L’alcalde, que manté una estreta relació amb l’arquitecte japonès, elogia la seva obra arreu del món i considera que, a diferència d’altres premiats més emergents, s’ha reconegut a Isozaki per la seva trajectòria.

El  Pritzker està dotat amb 100.000 dòlars i una medalla commemorativa, i Arata Isozaki el rebrà al maig durant una cerimònia al Palau de Versalles.