URGENT

Investiguen a l’alcalde de Blanes per un suposat delicte de malversació per la pancarta dels presos

Compartiu aquesta història
Foto: Ajuntament de Blanes

El jutjat d’instrucció número 1 de Blanes investiga l’alcalde de Blanes, Mario Ros, per un presumpte delicte de malversació de diners públics.

Tot plegat, arran d’una denúncia del grup municipal de Ciutadans sobre la col·locació de la pancarta amb el missatge “Llibertat Presos Polítics” a la façana de l’Ajuntament de Blanes.

El partit taronja, que compta amb dos regidors al consistori blanenc, ha denunciat que 8 treballadors de la Brigada Municipal van treballar en la col·locació d’una estructura per sostenir la pancarta a la façana de l’edifici consistorial durant la seva jornada laboral; una acció que, segons el partit, hauria comportat una despesa d’entorn als 330 euros.

Sergio Atalaya, portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Blanes, ho ha fet públic aquest dimarts des de la seu del partit a Girona.

Atalaya recorda que la pancarta ha estat “motiu de controvèrsia” ja que ha estat despenjada de la façana de l’Ajuntament en diversos ocasions.

De fet, el partit taronja situa la seva denúncia en la col·locació de la pancarta que va fer l’Ajuntament el dia 20 de setembre, en què després que fos despenjada en anteriors ocasions del balcó del consistori, es va decidir col·locar-la en un lloc més elevat i amb una estructura que dificultés possibles intents de despenjar-la.

Ciutadans va presentar la denúncia a principis del passat desembre, i ara la Fiscalia ha confirmat que, després d’obrir diligències d’investigació, s’ha formulat la denúncia als Jutjats de Blanes.

En la compareixença pública a Girona, Atalaya anava acompanyat d’Hector Amelló, diputat de Ciutadans al Parlament, que ha assegurat que s’estan “utilitzant” les institucions per posar-les “al sevei del separatisme”, i assegura que “actuaran” sempre que considerin que s’està vulnerant la “neutralitat” a les institucions.

La pancarta amb el lema “Llibertat Presos Polítics” es va col·locar a la façana de l’Ajuntament de Blanes després que s’acordés al ple d’ara fa un any.

En aquella sessió es va aprovar per 13 vots a favor una moció que demanava que es pengés la pancarta, que segons el govern de Blanes està penjada “en compliment d’un mandat democràtic”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics