URGENT

Els canvis en les festes locals converteixen en festiu aquest proper dilluns a Palafolls

Compartiu aquesta història

El proper dilluns 4 de març és festa local a Palafolls. es tracta d’una festivitat que, altres anys, no apareixia al calendari.

Els motius s’han de buscar en els canvis aprovats pel ple del consistori l’any passat per establir les festes locals pel nostre municipi aquest 2019.

Les festes locals habituals són els dies 25 d’agost –diada de Sant Genís– i el 8 de setembre –dia de les Verges Trobades–, però enguany aquestes dues dates coincideixen en diumenge.

Aquest fet va obligar al consistori a escollir dos altres dies al calendari del 2019 per establir-los com a festiu. Un d’ells ha estat aquest proper dilluns 4 de març, que substitueix la festa de l’Agost, mentre que el dia 9 de setembre serà el dia festiu escollit per suplir la festa del dia 8.

Segons el consistori, la decisió d’establir aquest proper dilluns com a festiu es va consensuar per tal que coincidís amb el carnaval i amb un dels dies de lliure disposició de les escoles de Palafolls.

Tot i ser jornades festives, els comerços tenen autoritzada la seva obertura, com també passa amb alguns diumenges en els que el comerç pot obrir portes.

Les dates festives estan aprovades pel ple municipal palafollenc amb el vistiplau del Departament de Treball de la Generalitat.

El calendari laboral inclou, a banda de les festivitats locals d’aquest dilluns i del 9 setembre, les festes habituals de cada any, com les festes de Setmana Santa –enguany el 19 d’abril com a Divendres Sant i 22 d’abril com a dilluns de pasqua- l’1 de maig, el 15 d’agost i l’11 de setembre.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics