URGENT

Palafolls continua adaptant-se a la tecnologia Led

Compartiu aquesta història

Si fa uns mesos ja es va completar el canvi  total de totes les fonts d’enllumenat públic del barri de Sant Lluís a tecnologia Led, el consistori està treballant actualment en el canvi de fanals al barri de Santa Maria.

Els nous fanals led de Sta Maria

Un canvi que busca la millora de l’eficiència de l’enllumenat públic, és a dir millor servei per menys consum, cosa que s’aconsegueix amb el led, que consumeix molt menys que la tecnologia actual i ofereix més potència lumínica.

La tecnologia LED suposarà un estalvi d’entorn el  60%, ja que consumeixen 50w mentre que les bombetes vigents fins ara eren de 125W. La qualitat de la il·luminació no se’n ressentirà. De fet, els leds donaran més lluminositat, que serà més blanca.

A més el consistori podrà regular els nivells màxims d’il·luminació dels carrers en funció de l’activitat de cada via, és a dir que cada carrer tindrà un nivell de lluminositat diferent. Això permetrà reduir la contaminació lumínica i millorar el grau de confort visual dels ciutadans, ja que també es millorarà el sistema de control d’encesa i la regulació dels nivells de lluminositat.

Martí Victòria, regidor de serveis de Palafolls, explica que es guanyarà en lluminositat i es rebaixarà la factura d’energia.

S’aniran canviant la majoria de fanals del barri a excepció de dues vies, el carrer Girona i l’Avd Pau Casals, que es faran en properes actuacions.

El canvi de fanals a Sta Maria ja ha començat, ho ha fet per la zona de la piscina i l’està realitzant el propi servei de lampisteria de la Brigada Municipal, un cop l’Ajuntament ha adquirit tot  el material per un pressupost de 55 mil€.

En total el consistori ha adquirit una 50a de nous fanals, però també elements per fer substitucions sols de la part lúminica, braços per poder fer els canvis en fanals en façana o d’especials per adaptar els fanals existents en les places Mas Tit i  Xon Comas.

La previsió de l’Ajuntament és que el desplegament del barri es faci en un parell de setmanes, amb la intenció de continuar amb el desplegament pel centre de la vila. L’objectiu és que a finals d’aquest any tot el poble estigui adaptat a la tecnologia led.

Ja hi ha fanals led al centre, ja que quan s’espatllen o es fonen s’aprofita per adaptar-lo a la nova tecnologia.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics