URGENT

Les Rieres de Blanes i de Malgrat entre les noves zones inundables detectades per l’ACA

Compartiu aquesta història
Edifici afectat per la riera de Blanes l’any 2011 – El Punt-Avui / N. Forns

Els aiguats dels últims sis anys han permès a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) identificar prop d’una desena de nous llocs inundables a Catalunya que fins ara no es tenien registrats. La majoria d’aquestes noves zones estan properes a rieres que es desborden quan plou molt.

Per identificar aquestes noves àrees amb risc d’inundació l’ACA ha tingut en compte els danys provocats pels aiguats que hi va haver entre els anys 2011 i 2017. En concret han seleccionat tots aquells punts on les destrosses van comportar compensacions econòmiques de més d’un milió d’euros. Ho han fet confrontant les dades del Consorci de Compensació d’Assegurances.

Els nous llocs detectats amb risc d’inundació són bàsicament els entorns de rieres com ara la de Blanes o la de Palafolls al seu pas per Malgrat de Mar, entre d’altres.

Ara sobre aquests nous trams potencialment inundables l’ACA farà mapes de perillositat i risc d’inundació amb ajuda de Protecció Civil i l’any 2021 proposaran mesures per reduir aquest risc.

En el cas de Blanes s’ha tingut en compte, entre d’altres, els desperfectes ocasionats pels aiguats de l’octubre de 2011, quan les pluges va fer malbé el calaix de formigó que canalitza la riera al seu pas pel centre de la vila. Aquell dia es va descalçar un edifici i els veïns van haver de ser reallotjats. També està canalitzada la riera de Palafolls al seu pas per Malgrat. Una canalització feta per la pròpia ACA i no exempta de polèmica.

 

SER Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics