URGENT

Puja un 3% la Renda Familiar de Palafolls, però continua sent de les més baixes de la comarca

Compartiu aquesta història

L’Observatori pel Desenvolupament Local del CCM ha publicat les dades de l’estudi sobre la renda familiar bruta disponible de les famílies. Una renda que ha augmentat a Palafolls fins arribar als 14.200€ a l’any 2015.

Això implica un 3% més que un any abans, quan la renda palafollenca es situava als 13.900€ per família.

Tot i aquest augment, per sobre de la mitjana comarcal, Palafolls continua sent dels pobles amb una renda més baixa de la comarca. Ocupa la 19a plaça del rànquing en el que hi ha 24 localitat del Maresme. Una classificació on clarament l’Alt Maresme ocupa la part baixa. Tant és així que per sota de Palafolls hi ha Malgrat, Calella, Tordera i Pineda, que tanca el rànquing amb una renda familiar bàsica de 12.800€ a l’any.

L’Alt Maresme té la renda més baixa

A la part alta de la taula hi ha Cabrils amb 24 mil€ de renda familiar.

Si mirem l’estructura de la renda pels principals recursos de les famílies, és a dir, d’on provenen els ingressos de les famílies, podem veure com a Palafolls 2 de cada 3€ provenen de la remuneració d’assalariats i per tant de sous. Un 20% de la renda prové d’excedents d’explotacions i un 15.4% de prestacions socials.

La renda familiar bruta disponible mesura els ingressos de què disposen els residents d’un territori per destinar-los al consum o a l’estalvi. Aquesta renda no només depèn dels ingressos de les famílies provinents de la retribució per la seva feina, sinó que també està influïda per l’activitat de l’Administració pública mitjançant els impostos i les prestacions socials.

Es calcula com la diferència entre el conjunt de recursos i usos.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics