URGENT

Polèmica conferència del curandero Josep Pàmies a Blanes

Compartiu aquesta història

La conferencia « Plantes remeieres. Què és l’MMS? Llibertat d’expressió», es va celebrar finalment dissabte a l’Esbarjo amb el permís del rector de Blanes.

A finals de setmana. El mateix Pàmies assegurava en un comunicat que la Generalitat estava intentat censurar l’acte ja que el rector hauria rebut una carta del cap del Servei de Control Farmacèutic de la Generalitat amb «amenaces de multes milionàries» si permetia que es parlés de l’MMS a la conferència.

L’MMS  és un compost que el Col·legi de Metges de Catalunya considera perillós i un «engany» per tractar trastorns de l’espectre autista, tal com havia afirmat Pàmies en conferències anteriors.

Segons Pàmies, ell mai ha dit que el MMS sigui un medicament, i recorda que no és un producte il·legal i que s’utilitza per la potabilització d’aigua.

Fa uns mesos el Departament de Salut va imposar una multa a Pàmies de 600.000 euros per fer promoció i publicitat d’aquest producte no autoritzat.

Fa menys d’un mes, el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya alertava de l’«engany» que suposa oferir el MMS per tractar trastorns de l’espectre autista i dels seus riscos per a la salut. Recordava que és un producte tòxic prohibit per l’Agència Espanyola del Medicament i que no hi ha cap base científica que li atribueixi capacitat curativa.

A la conferència Pàmies estava acompanyat de Pep Riera, excoordinador d’Unió de Pagesos.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics