radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Tardes.7Divendres, 18:00 -19:30

i després

Informatiu VespreDivendres, 19:30-20:00
Inici » El programa Carretera atén cada any 350 prostitutes del Maresme i la Selva

El programa Carretera atén cada any 350 prostitutes del Maresme i la Selva

COMPARTEIX-HO
, / 495 0

És una de les dades d’aquest servei d’atenció i acompanyament a la prostitució gestionat des de la Comunitat Terapèutica del Maresme, i que té per objectiu oferir un servei integral a les treballadores sexuals de la nostra comarca i també de la Selva, amb accés a professionals sanitaris i també suport psicològic.

La majoria de persones ateses pel programa Carretera, segons publica Ràdio Calella, són dones migrants, tot i que també s’atenen homes i persones transsexuals.

El servei es gestiona per part de dues educadores socials, que s’encarreguen no només d’aspectes com la salut física o mental i emocional sinó també d’atendre a les persones que es trobin amb una situació de llibertats vulnerades i que necessitin denunciar el seu cas.

Les responsables del programa s’encarreguen d’anar als clubs, als pisos i també a la mateixa carretera on exerceixen la prostitució.

Moltes de les dones ateses pel servei, segons expliquen les educadores, es troben amb situacions “consolidades”, mentre que d’altres viuen més problemes.

Com a repte, el servei es planteja aconseguir obrir una via per la seva reinserció laboral, una qüestió que es qualifica de “complicada” per culpa de l’estigmatització que pesa sobre elles.