radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'GorraDimarts, 10:00-13:00
Inici » Malgrat comença a mesurar la contaminació del trànsit al municipi

Malgrat comença a mesurar la contaminació del trànsit al municipi

COMPARTEIX-HO
, / 579 0

Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar

Aquest dilluns al matí, la Diputació de Barcelona ha instal·lat un total de 26 captadors a Malgrat que serviran per conèixer quin és el nivell de contaminació que provoca el trànsit rodat en diversos punts concrets del municipi.

Segons ha informat l’Ajuntament de Malgrat, els captadors són de diòxid de nitrogen, i estan col·locats a diversos punts del municipi considerats com a “sensibles”, com per exemple els carrers més propers a les escoles o bé a les vies més transitades que té el municipi, com la carretera N-II o l’Avinguda Costa Brava.

Els captadors es mantindran col·locats en els seus respectius punts durant 3 setmanes. Llavors, la Diputació de Barcelona s’encarregarà d’enviar els filtres de les captacions a uns laboratoris anglesos on s’analitzaran els resultats sobre la qualitat de l’aire de Malgrat de Mar.

Ara fa encara no un mes, el municipi instal·lava una estació de control de la contaminació atmosfèrica ubicada al carrer Sant Elm, entre les places de Les Puntaires i la de Xesco Boix.

L’objectiu, segons explicava el consistori, era analitzar les partícules de pols, cendra, sutge, partícules metàl·liques, ciment o pol·len, així com també les relacionades amb la combustió dels vehicles.

En altres anys, Malgrat ja havia rebut la subvenció de la Diputació per instal·lar aquesta estació, i segons l’Ajuntament malgratenc els resultats obtinguts en els anteriors anàlisis han estat sempre satisfactoris.