URGENT

Sant Lluís comença a veure les primeres obres de la nova recollida selectiva

Compartiu aquesta història

Aquesta setmana s’han iniciat els treballs que han de permetre començar a implementar el nou sistema de recollida selectiva a Palafolls.

El nou servei comptarà amb una 50a de noves illes completes amb contenidors de totes les fraccions de recollida, els quals es s’han de començar a fer visibles al municipi a les properes setmanes.

Tal i com va avançar el consistori a principis de gener, la intenció es que la implementació de les noves illes de contenidors es faci per barris, començant pel de Sant Lluís.

Avui, operaris continuaven treballant sobre el terreny en els punts on s’ubicaran els nou contenidors. Un dels punts on s’instal·larà una de les noves illes és davant del Figuerassa Arena. En aquest punt, segons han explicat els mateixos operaris de l’obra, s’han retirat els antics contenidors soterrats i es tapa el forat que ha quedat per tornar a deixar-hi altre cop un espai amb vorera.

Tot plegat, el mateix dia que s’ha conegut el procés de licitació que ha iniciat l’Ajuntament per vendre els contenidors soterrats i els altres que ja no s’utilitzaran més al nostre municipi degut a l’entrada en funcionament del nou sistema de recollida selectiva.

Ho explica el tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls, Oriol Bassa.

Bassa explica que la majoria d’aquests contenidors que es posen a subhasta ja estan amortitzats, i que el que es vol amb aquesta operació és poder convertir aquests antics elements en un recurs que pugui revertir econòmicament en el consistori.

Segons el consistori, la posada en marxa del nou sistema de recollida selectiva ha de servir per complir amb les exigències que ha establert la normativa europea en aquest àmbit.

En aquest sentit, Palafolls recicla actualment un 34,7% de les escombraries que genera, i d’aquí a 2 anys aquest percentatge haurà d’augmentar fins al 50% si es volen evitar les sancions que s’imposarien en cas de no complir-ho.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics