URGENT

ERC posa a debat la gestió dels residus amb la primera xerrada de precampanya

Compartiu aquesta història
Imatge de la xerrada d’ERC aquest passat divendres – RP

Ho van fer amb una ponència sobre la gestió de residus, amb el tècnic de Medi Ambient i especialista en gestió i recollida de residus David Vila.

En declaracions posterior a aquesta emissora, Vila ha explicat que l’objectiu principal de la xerrada era obrir un debat i posar els diversos elements sobre la taula al voltant de la gestió de residus municipal.

Segons Vila, era bàsic partir de la importància de la normativa europea que obliga als municipis a complir amb uns percentatges concrets de recollida selectiva de cara a la propera dècada.

Segons el tècnic, amb el model actual de gestió de residus que té Palafolls no es podran assolir els percentatge exigits, i a la vegada creu que no existeix una “solució estàndard” sinó que aquesta s’ha d’adaptar a la realitat del municipi.

Amb tot, Vila diu que un cop coneguda la realitat de Palafolls, el que cal és arribar a un consens sobre el model que es decideixi aplicar, per tal que es mantingui tot i els canvis polítics que es puguin produir, i que també compti amb la implicació de la ciutadania.

Un dels sistemes que el tècnic posa damunt la taula és el porta a porta, un model ja aplicat en altres municipis i que Vila considera que s’ha implementat amb èxit.

Un sistema que, segons el tècnic, podria aplicar-se a Palafolls sempre i quan hi hagués el compromís polític i també un seguiment de la seva implementació.

A la vegada, Vila diu també que és necessari impulsar el que anomena “fiscalitat ambiental”, per tal d’incentivar a la ciutadania a la recollida selectiva a través de beneficis fiscals.

La xerrada sobre la gestió de residus és la primera que organitza ERC dins de la seva campanya preelectoral, i seguirà amb més 3 ponències més, la següent el proper divendres 8 de febrer amb l’educació com a temàtica principal.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics