radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Palafolls recapta gairebé 300.000 euros en multes durant l’any passat
, / 606 0 0

Palafolls recapta gairebé 300.000 euros en multes durant l’any passat

Mobilitat

2 minute

COMPARTEIX-HO
Inici » Palafolls recapta gairebé 300.000 euros en multes durant l’any passat

Va ser una xifra debatuda a la sessió del ple sobre els pressupostos celebrada el passat 10 de gener, i que va ser objecte de discussió entre govern i oposició.

Segons va exposar el govern, durant el passat 2018 s’han recaptat al municipi 297.000 euros en sancions relatives al trànsit i la mobilitat.

Es tracta d’una xifra molts més elevada que l’any anterior i que, segons la regidoria de Governació correspondria a un nombre considerable de multes per no tenir l’assegurança obligatòria, a banda de les que sancionen per consum de drogues, entre d’altres.

En aquest sentit, el regidor Rafel Cubarsí argumentava que cadascuna d’aquestes multes per no tenir l’assegurança corresponent són 1.500 euros, i per tant en gran part responsables que la recaptació sigui tant elevada.

A la vegada, el regidor explicava que s’han posat moltes multes per excés de velocitat i també per incompliments a la zona verda de Sant Lluís, que enguany ha augmentat considerablement la recaptació.

Un resultat, segons Cubarsí, fruit de la tasca policial i que, segons defensa, és la manera més efectiva de frenar aquestes infraccions.

D’aquesta manera, Cubarsí responia a ERC, que posava en dubte l’efectivitat de la recaptació i demanava que, en cas de ser certes les xifres, es tirin endavant mesures per evitar que es produeixin aquestes infraccions, com per exemple campanyes de sensibilització.

En aquest sentit, el portaveu dels republicans, Francesc Alemany, considerava que si l’Ajuntament només utilitzava la recaptació econòmica per fer front a aquesta problemàtica, això podria ser percebut per la població únicament com un afany recaptatori.

Segons va avançar el govern palafollenc, properament es faran públiques les dades completes del 2018 pel que fa a les multes, el seu tipus i les quantitats.

A la darrera memòria de la Policia Local es van donar a conèixer algunes dades destacables pel que fa a la mobilitat, com per exemple que a Palafolls es produïa un accident de trànsit cada 48 hores, i que en els controls de velocitat fets en diversos punts del municipi es detectaven conductors que doblaven els límits de velocitat permesos.