URGENT

Mor el nadó de 2 mesos de Pineda presumptament maltractat pel seu pare

Compartiu aquesta història
Hospital Vall d’Hebron – EFE

Així ho ha comunicat l’Hospital de la Vall d’Hebron, on el nen va ingressar ara fa poc més de dues setmanes.

El nadó, de 2 mesos i de Pineda de Mar, havia ingressat a l’hospital en estat greu, amb coàguls al cap i diverses costelles fissurades.

Abans, el nen ja havia estat atès en altres centres d’atenció sanitària, i a l’Hospital de Calella una infermera va alertar sobre el seu estat de salut, ja que mostrava símptomes que indicaven que podria haver estat maltractat.

Degut a les sospites de la infermera, l’equip mèdic va activar el Protocol de maltractament infantil, i el pare va reconèixer haver-lo sacsejat.

L’home, de 21 anys, va quedar en llibertat amb mesures cautelars un cop va haver declarat davant del jutge.

El nadó va passar a estar sota la tutela del Departament d’Afers Socials, ja que la mare va quedar sota investigació dels Mossos per aclarir si hi havia estat implicada amb el cas.

El Síndic de Greuges, Rafel Ribó, deia aquest mateix divendres que hi havia hagut problemes “d’informació i de comunicació” pel que fa als protocols, i va dir que calia “més coordinació” entre serveis socials bàsics, de salut i d’hospitals de referència.

Tot i que l’Hospital de Calella va alertar als Serveis Socials l’endemà que el nadó hi ingressés per primera vegada, no va ser fins al segon ingrés, uns dies més tard, que es va alertar a la DGAIA, la Fiscalia de Menors i els Mossos d’Esquadra.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics