URGENT

La PAH celebra a Palafolls una nova assemblea per lluitar per un habitatge digne

Compartiu aquesta història
Foto: Facebook PAH Blanes

Aquest dissabte, més d’una vintena de Plataformes d’Afectats per la Hipoteca d’arreu de Catalunya es van reunir a l’antiga fàbrica del Forroll de Palafolls en una assemblea organitzada per la PAH Blanes.

Va ser una nova trobada per debatre sobre la Llei hipotecària i també la llei de Lloguers, per aconseguir que la gent pugui accedir a un habitatge digne.

En aquest sentit, els diversos membres de la plataforma van discutir sobre la recuperació de la Llei 24/2015, de mesures urgents per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, així com de la Llei de la Vivenda de la PAH, que proposa la dació en pagament retroactiva, el lloguer assequible, l’aturada dels desnonaments, la vivenda social i la garantia dels subministraments bàsics.

Emma Torres, portaveu de la PAH Blanes, ha explicat en declaracions a RP que s’ha de fer front de manera urgent a la situació de l’habitatge a l’Estat espanyol, on el parc de lloguer social no arriba al 2%.

A la vegada, denuncia que des de l’Administració no s’estan duent a terme prou accions per revertir la situació, que avisa que cada cop és pitjor.

Segons explica la portaveu de la PAH Blanes, la problemàtica d’accés a una habitatge digne es viu a tot el territori, i la nostra zona no n’és una excepció.

Explica que es produeixen sovint casos de desnonament tant a Palafolls com a Malgrat i Blanes, entre d’altres localitats, i qualifica de “gran” aquesta problemàtica.

Torres ha demanat també als Ajuntaments que actuïn enfront als bancs, que tenen en possessió la majoria de pisos del mercat.

L’assemblea d’aquest dissabte va reunir un centenar de persones vingudes de 25 Plataformes d’Afectats per la Hipoteca d’arreu de Catalunya.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics