URGENT

L’Estat posa a licitació la millora del tram de la N-II entre Tordera i Maçanet

Compartiu aquesta història

Després que el Consell de Ministres anunciés el projecte aquest passat mes de desembre, aquesta setmana ja s’ha publicat al BOE la licitació dels treballs, que ascendeix fins a 24,5 milions d’euros.

L’obra servirà per millorar –però no pas desdoblar– els 7,3 quilòmetres de N-II entre Tordera i Maçanet, uns treballs històricament reivindicats pel territori ja des de fa més de 25 anys.

L’actuació, tal i com explica en una nota el Ministeri de Foment, forma part del pla dissenyat per millorar la seguretat viària de la carretera.

Els treballs preveuen la construcció de 2 nous viaductes al llarg del tram, així com també dues obres de drenatge singulars, corresponents a la riera de Valldemaria i la riera de la Torderola.

A la vegada, les millores consistiran també en la rectificació de revolts per adaptar-los a una velocitat de 80 quilòmetres per hora, la remodelació de les interseccions existents i l’adaptació de les vies i camins de servei per garantir la permeabilitat transversal del traçat i l’accessibilitat als diferents nuclis de població i les propietats del voltant.

Segons publica el Diari de Girona, el subdelegat del Govern a Girona, Albert Bramon, defensava aquest dimarts que les licitacions han crescut durant el mandat socialista en un 66% respecte el 2017, tot i que en els pressupostos estatals no hi hagi grans inversions a la carretera N-II i que aquesta no sigui desdoblada.

En aquest sentit, Bramon va assegurar que “no tenen cap intenció d’abandonar el desdoblament de l’N-II”, i va dir que aquesta primavera probablement es podrà inaugurar el tram de Vilademuls a Orriols de la carretera, assegurant que no s’aturarà cap dels projectes, sinó que tots es mantindran.

Just següent al tram de Tordera i Maçanet, aquest passat novembre es va inaugurar el tram desdoblat de la N-II entre Maçanet i Sils, una obra que també va tenir un cost d’entorn 24,5 milions d’euros, i que va servir per completar els 2,75 quilòmetres de la via, que en aquest cas es converteix en l’autovia A-2, després d’una demora reconeguda pel propi Ministeri de Foment espanyol.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics