URGENT

Una infermera de l’Hospital de Calella ja hauria alertat sobre l’estat del nadó de Pineda apallissat

Compartiu aquesta història

El nadó de 2 mesos ingressat a l’UCI de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona per culpa d’una pallissa que li hauria donat el seu pare va ser visitat el passat 27 de desembre a l’Hospital calellenc.

Segons publica TV3, una infermera d’aquest centre de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva hauria comunicat als Serveis Socials de l’Ajuntament de Pineda de Mar, on està empadronada la família del nadó, que hi havia irregularitats en l’estat del nadó.

La infermera hauria demanat que es fes un seguiment de la família, ja que havia observat algun indici que l’havia preocupat. Arran d’això, el consistori pinedenc va activar el protocol per famílies en risc d’exclusió social però no per risc de maltractament.

De fet, abans d’acabar hospitalitzat en estat greu a la Vall d’Hebron, el petit hauria passat fins a 4 vegades per diversos centres mèdics, però no va ser fins a l’hospital que es va decidir activar el protocol de maltractaments, després de detectar-li lesions de caràcter greu.

Segons ha apuntat el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, el protocol establert “podria haver fallat”, i ja s’ha convocat una reunió amb Salut, Serveis Socials i la DGAIA per analitzar el cas.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Pineda ha anunciat que es personarà com a acusació particular en el cas, segons va afirmar a Ràdio Pineda l’alcalde Xavier Amor.

El nadó, de només 2 mesos, es troba ingressat en estat greu a l’UCI de la Vall d’Hebron i continua estable dins la gravetat. L’infant està ara a càrrec del Departament d’Afers Socials.

Aquest dissabte, el jutge va deixar en llibertat amb mesures cautelars al pare del nen, de 21 anys, el qual s’haurà de presentar cada setmana al jutjat, se li ha retirat el passaport i no podrà acostar-se a menys de 500 metres de la criatura.

La mare, per la seva banda, no està detinguda però sí investigada pels Mossos per determinar si està implicada o no amb els presumptes maltractaments.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics