URGENT

Tot a punt a Palafolls per rebre a Ses Majestats els 3 Reis d’Orient

Compartiu aquesta història

Demà dissabte arriba la que és, segurament, la nit més màgica de l’any pels més petits de la casa. Les hores que van del dia 5 al dia 6 de gener es converteixen en la fracció de temps més desitjada pels infants d’arreu, ja que és el temps en què els 3 Reis d’Orient passen per les cases a repartir els regals i els desitjos demanats.

A Palafolls, la rebuda de la comitiva reial va començar ja fa unes dues setmanes, quan els Patges van passar pels centres educatius de Palafolls a recollir les primeres cartes.

Demà, a partir de les 4 de la tarda, els patges reials s’anticiparan als Reis i passaran a recollir també cartes primer pel centre de Palafolls i a les 5 per Sant Genís.

Una hora més tard, a les 6, s’iniciarà el que és l’acte sens dubte més esperat, com és la cavalcada dels 3 Reis d’Orient.

El recorregut serà l’habitual de les edicions anteriors, sortint de l’Avinguda Costa Brava, passant pel carrer Ramon Turró, l’avinguda Riera de la Burgada i, finalment, el carrer Major fins a la plaça de l’Ajuntament.

Una cavalcada en què caldrà ser prudents a l’hora de recollir els caramels que llençaran els Reis des de les carrosses, per tal d’evitar possibles incidents.

A la vegada, des de la Comissió de Reis demanen als veïns i veïnes que no donin les cartes als Reis mentre la cavalcada estigui en marxa, i que s’esperin a fer-ho un cop s’hagi acabat.

Ho explica Manel Pérez, un dels responsables de la comissió.

Un cop a l’Ajuntament, els Reis seran rebuts per les autoritats municipals, i un castell dels Maduixots servirà per entregar-los les claus de la vila.

Després, Ses Majestats baixaran cap al Fòrum Palatiolo, on hi haurà l’espai perquè la gent pugui anar a donar les cartes personalment i pugui demanar en persona els seus desitjos a Melcior, Gaspar i Baltasar.

Per a organitzar l’acte, l’organització ha previst les 3 cues habituals per esperar el torn per parlar amb els Reis, i enguany Palafolls s’ha adherit a la campanya Nadal Inclusiu, afegint una cua alternativa destinada a aquelles persones amb algun tipus de diversitat funcional, igualment com han fet també altres ajuntaments del Maresme.

A la mateixa plaça del Fòrum Palatiolo hi haurà també enguany el pessebre vivent, que s’ha reactivat aquest cop de la mà de l’Associació de Pubillatge de Palafolls, i que representarà diverses escenes del pessebre, entre elles el naixement.

La cavalcada de Reis afectarà a la mobilitat dels carrers de Palafolls per on passa, on quedarà prohibit l’estacionament des de les 2 del migdia i fins que finalitzin els actes.

 

Recorregut de la Cavalcada de Reis a Palafolls. – Policia Local de Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics