URGENT

Obliguen a diversos hotels de Lloret a canviar contractes i categories de 145 treballadors

Compartiu aquesta història

Inspecció de Treball ha instat a diversos hotels de Lloret de Mar a canviar els contractes i les categories laborals de 145 treballadors.

Segons informa el Diari de Girona, les resolucions arriben arran d’una denúncia de frau contractual que va presentar el sindicat CCOO. Ara Treball obliga als establiments hotelers a transformar 66 contractes de treball per circumstàncies de producció a fixes discontinus i, per altra banda, a aplicar a 79 persones la categoria laboral superior que els correspondria segons el conveni col·lectiu.

Les persones afectades treballaven per diferents hotels des de l’any 2015, contractats a través d’ETT i a molts d’ells se’ls aplicava una categoria inferior a la que els pertocaria.

Per tot plegat, CCOO va denunciar davant d’Inspecció de Treball diversos hotels de Lloret per frau en la contractació del personal, i ara s’ha resolt que els establiments hotelers han de transformar els contractes d’un total de 145 treballadors.

La nova catalogació els comportarà un increment d’entre 200 i 250 euros mensuals.

Entre els casos recollits a la resolució hi ha el de 16 cambreres de pisos d’una empresa de neteja que tenien contractes per obra i servei i que ara les hauran de fer fixes discontínues.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics