URGENT

Blanes presenta uns pressupostos de gairebé 50 milions d’euros pel 2019, menys que l’any passat

Compartiu aquesta història
Foto: Ajuntament de Blanes

Aquest proper dijous, l’Ajuntament de Blanes celebra la sessió plenària que ha de servir per debatre la proposta de pressupostos de cara al 2019.

Uns pressupostos que ja van ser presentats en una nova Audiència Pública aquest passat divendres a la Sala de Plens, la cinquena que celebra el consistori blanenc en aquest àmbit.

Durant l’Audiència, el regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Blanes, Nicolás Laguna, va qualificar els pressupostos del 2019 de “continuistes” respecte els aprovats aquest 2018.

La xifra total és de 49,04 Milions d’euros, és poc més de 4 milions inferior a la dels actuals pressupostos.

Segons va explicar el regidor a l’Audiència de divendres, les despeses de funcionament de l’Ajuntament de Blanes estan cobertes en un 70’25% per ingressos tributaris –similar a aquest 2018. Un 36% dels ingressos provenen d’impostos directes, mentre que un altre 36% corresponen a taxes, preus públics i altres ingressos.

Per últim, un 25% són transferències corrents, un 1% impostos indirectes i un altre 1% ingressos patrimonials.

Segons el consistori, pel 2019 s’ha fet una aposta per “reforçar” la despesa social, tant a nivell de serveis com també per ajuts i prestacions.

En l’àmbit de les inversions, l’Ajuntament ha dit que només s’han tingut en compte les mínimes indispensables, i que estan relacionades amb projectes subvencionats amb 0,4 Milions d’euros de la Diputació i mig milió d’euros més que prové de la taxa fixa de clavegueram.

La sessió plenària d’aquest dijous servirà per debatre la proposta de nous pressupostos amb tots els grups municipals de l’Ajuntament de Blanes, uns pressupostos que el govern blanenc confia que rebran el suport de la resta de formacions polítiques.

El ple de dijous també inclourà el punt de la renúncia del regidor del PDeCAT Quim Torrecillas, que abandona el seu càrrec per motius personals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics