URGENT

Multen un activista de la PAH Blanes després d’una protesta contra un desnonament

Compartiu aquesta història

Segons ha denunciat la PAH de Blanes, la multa s’empara en la llei mordassa, i superen els 1.300 euros.

Els fets es remunten al febrer del 2016, quan un grup d’una setantena de persones es van concentrar a les portes d’un immoble on vivia una família amb dos menors per evitar que fos desnonada.

Des de la plataforma blanenca s’assegura que va ser una protesta pacífica i que les sancions han arribat més d’un any després.

Segons la PAH, els Mossos haurien atribuït a l’activista de la plataforma una infracció tipificada a l’anomenada Llei Mordassa com a “obstrucció a l’autoritat” i per haver-se negat a identificar-se.

La plataforma qualifica aquestes multes com un “atac contra els Drets Humans”, i reivindiquen el “dret a defensar-se de la brutalitat dels desnonaments sense alternativa habitacional”.

En aquest sentit, ha denunciat que la Generalitat “utilitza” la Llei Mordassa per “reprimir a l’activisme social” i les protestes pacífiques que s’han fet evitar desnonaments.

Davant la interposició de les sancions a un dels seus membres, la PAH de Blanes ha anunciat que inicia una campanya de solidaritat amb l’activista a través d’actes i accions de suport.

A la vegada, la plataforma ha anunciat que ha obert un compte corrent per poder ajudar a pagar la sanció.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics