URGENT

Canvi urbanístic a la cruïlla entre l’avinguda Costa Brava i el carrer Ramon Turró

Compartiu aquesta història
Font: Ajuntament de Palafolls

Era un dels anuncis que s’havia fet des de la regidoria d’Obres i Serveis i d’Eliminació de Barreres Arquitectòniques aquest passat octubre, i ara ja se n’ha aprovat el projecte.

Es tracta de la reurbanització d’aquesta cruïlla del centre de Palafolls, que servirà per modificar diversos aspectes de la mobilitat tant per a vianants com a vehicles.

El projecte aprovat inclou una elevació de tota la cruïlla a nivell de la vorera, una actuació que segons el consistori ha de permetre facilitar el pas a persones amb mobilitat reduïda i que obligarà als vehicles a reduir la velocitat en aquest punt.

Les obres serviran també per millorar l’accés al parc de Joaquim Ruyra, situat just al costat de la intersecció. Aquí el consistori preveu construir una altra rampa amb menys pendent que l’actual, i que servirà per facilitar l’accés als cotxets, cadires de rodes o carros de la compra. La rampa que hi ha actualment es substituirà per unes escales.

De tot plegat en parla el regidor d’Obres, Serveis i Eliminació de Barreres Arquitectòniques, Martí Victòria.

Segons explica el regidor, el projecte implicarà també canviar la ubicació de l’actual parada de bus del carrer Ramon Turró, que s’instal·larà a l’avinguda Costa Brava.

Segons Victòria, la millora de la mobilitat en aquest punt era una demanda llargament explicitada per la ciutadania, en una cruïlla que el regidor qualifica de “punt negre” per la mobilitat dels vianants.

El projecte ja està aprovat, i els terminis que segueixen a partir d’ara són el període de licitació, que s’obrirà al llarg d’aquestes properes setmanes, i amb la previsió de començar a treballar-hi a mitjans del proper mes de gener.

Aquesta decisió, explica el regidor, respon a la voluntat de no fer coincidir les obres per les festes de Nadal, on entre d’altres se celebrarà la cavalcada de Reis.

Un cop comencin les obres, però, sí que hi haurà afectacions a la mobilitat d’aquesta zona cèntrica de Palafolls, tot i que Victòria ha explicat que això queda en mans de la Policia Local i que encara no està decidit quins canvis hi haurà.

Els treballs de reurbanització de la cruïlla compten amb el suport econòmic d’una subvenció de la Diputació de Barcelona entorn als 42.000 euros.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics