URGENT

El govern diu “no estar satisfet” amb el servei de recollida de residus

Compartiu aquesta història

Aquest passat divendres l’Ajuntament va celebrar una nova sessió ordinària del ple, on estava previst el debat de fins a 14 punts de l’ordre del dia.

Un dels més destacats, i que es preveia amb polèmica, era el que debatia sobre l’afegit al conveni de delegació de competències al Consell Comarcal en el servei de recollida i gestió de residus.

Un cop el regidor de Serveis Martí Victòria va haver presentat el punt, ERC va començar fent un repàs de l’històric de la gestió del servei un cop es va signar l’acord amb l’ens comarcal, criticant la gestió global del sistema de recollida selectiva i la manera com s’ha estat implementant la nova proposta.

Preguntat per si estava satisfet de com es desenvolupa el servei, Victòria va admetre que des del govern “no estan satisfets” amb la manera com s’ha dut a terme el servei, però defensa que tot plegat està en un “període transitori” i que les valoracions s’hauran de fer a partir del mes de gener.

El portaveu dels republicans, Francesc Alemany, va explicitar el rebuig a acceptar l’addenda de 20 Mil euros proposada pel govern, lamentant que no només “no s’estalvia”, sinó que tot plegat s’encareix.

En aquest sentit, diu Alemany, l’equip de govern ja estava “advertit” que la implementació del nou sistema no era adient”, i lamenta el criteri utilitzat pels tècnics.

Pels republicans, el govern va “tirar pel dret” amb un model que no era segur que funcionés i del qual ja els havien advertit.

En la mateixa línia va intervenir el regidor no adscrit Óscar Bermán, que a la vegada va lamentar que s’hagués carregat tota la responsabilitat al regidor de Serveis.

L’alcalde Valentí Agustí va defensar el paper de Martí Victòria com a responsable de la gestió d’una àrea que considera problemàtica ja històricament, i va dir que en aquests propers mesos el sistema “es normalitzarà” i que tot plegat acabarà funcionant.

El punt es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern, els vots contraris d’ERC i l’abstenció d’Óscar Bermán.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics