URGENT

Nou matí de complicacions a la xarxa ferroviària del Maresme a causa de la pluja

Compartiu aquesta història

La pluja que ha escombrat gran part de Catalunya durant aquesta nit i matinada ha tornat a deixar afectacions en l’àmbit dels transports ferroviaris.

Un cop més, la línia R1 de Rodalies s’ha vist afectada per les condicions meteorològiques, després que hagin caigut arbres a la zona de via entre Maçanet-Massanes i Tordera.

Aquest fet ha obligat al tren que sortia a les 6 i cinc minuts del matí de Maçanet a aturar-se entre aquesta estació i Tordera, i posteriorment ha provocat retards de més de 30 minuts a la línia.

Per tot plegat, segons ha informat Renfe, des de les 7 del matí s’ha estat gestionant un servei alternatiu per carretera entre les estacions de Blanes i Maçanet, on la circulació de trens ha estat interrompuda.

Pels volts d’un quart de 12 del matí, segons ha informat Renfe, s’ha pogut restablir la circulació entre aquestes dues estacions.

Protecció Civil ha activat l’alerta del Pla INUNCAT per pluges intenses al litoral i prelitoral. En aquest sentit, s’ha demanat extremar les precaucions en els desplaçaments per carretera i evitar acostar-se a l’entorn dels rius i rieres per la possible pujada sobtada dels cabals.

Aquest episodi s’ha iniciat aquesta matinada de forma avançada al previst. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, s’ha superat el llindar de 40 l/m2 en 30 minuts al Barcelonès, on s’han registrat 51 l/m2 en mitja hora, però la pluja també ha deixat registres considerables prop de la nostra zona, com per exemple els 101 l/m2 registrats a Fogars de la Selva fins a mig matí d’aquest dijous.

Algunes carreteres properes, com la GI-555 a Maçanet de la Selva, també s’ha vist afectada per la pluja i que ha hagut de ser tallada en els dos sentits per inundacions.

En el cas d’haver de conduir sota la pluja, el Servei Català de trànsit recomana augmentar la distància de seguretat entre vehicles, reduir la velocitat, no travessar zones inundades i tenir precaució amb la utilització dels frens. En aquest sentit, es recomana que sense frens ABS es freni amb suavitat i en cas que siguin ABS, frenar amb decisió.

Trànsit també recomana que, en cas de patir aiguaplanning, no s’ha de frenar ni accelerar, i que el millor remei és moderar la velocitat.

 

Foto: blanesaldia.com

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics