URGENT

Malgrat tanca dilluns vinent el Passatge Alsina per acabar el projecte del Camins Escolars

Compartiu aquesta història

L’objectiu, segons l’Ajuntament de Malgrat, és garantir la seguretat dels alumnes de l’escola Sant Pere Chanel durant les entrades i sortides del centre.

Així, a partir de dilluns vinent, el carrer Passatge Alsina es tancarà 15 minuts abans de l’entrada al centre i 10 minuts abans de la sortida.

Traduït a les hores, això significa que el carrer estarà tallat al trànsit a les entrades, de les 8:45h a les 09:05h i de les 14:45 a les 15:05h, i a les sortides de les 12:50 a les 13:05 i de les 16:50h a les 17:05h.

Els canvis no afectaran als veïns del carrer en qüestió, ja que les sortides tindran sempre prioritat, i podran sortir del passatge a qualsevol hora.

En aquest sentit, la Policia Local preveu incrementar la seva presència durant les franges d’entrada i sortida de l’escola per poder regular els accessos tant a vianants com a vehicles.

Ho explica Núria Casajuana, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Malgrat de Mar.

Segons explica a regidora, aquest és un pas més del projecte, però no és l’acabament.

En aquest sentit, considera que cal continuar impulsant més iniciatives en la utilització d’aquests camins, a través de la participació de tots els actors implicats.

Durant el passat mes d’octubre, el carrer de les Escoles i el carrer de Florència també van ser objecte de talls de circulació, amb la intenció d’ultimar la posada en marxa dels Camins Escolars en aquell cas a les escoles Mare de Déu de Montserrat i Marià Cubí.

En el cas de l’Escola Vedruna, per altra banda, fa temps que es talla el carrer que dóna accés al centre i en el cas de Fonlladosa, i l’Ajuntament ja va descartar en el seu moment la restricció de trànsit per motius de mobilitat general del municipi.

Abans d’iniciar els talls de circulació, el consistori ha realitzat xerrades informatives per explicar en què consisteix el projecte dels Camins Escolars, estrenat durant aquest curs, tant als nens i nenes de primària com també a les famílies dels alumnes.

En total s’han calculat un total de gairebé 2 Mil 700 camins escolars diferents, que realitzen els nens i nenes de la Llar d’Infants Municipal Els Fesolets i també de les escoles Mare de Déu de Montserrat, Marià Cubí, Sant Pere Chanel, Vedruna i Fonlladosa.

 

Foto: elmalgratenc.cat

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics