radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
Inici » La Setmana de la Ciència aterra un cop més a Blanes

La Setmana de la Ciència aterra un cop més a Blanes

Comarcal Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 606 0

Des d’aquest passat divendres i fins el proper diumenge 18 de novembre se celebra arreu del territori la Setmana de la Ciència, amb la celebració de tot tipus d’activitats de divulgació científica, com per exemple jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs o tallers, entre d’altres.

A Blanes, com ja s’ha fet en anteriors edicions, la Setmana de la Ciència s’acull amb l’organització de diverses activitats, tant per part del CEAB com també d’altres espais.

En el cas del CEAB, divendres es va celebrar la primera activitat, com va ser la conferència sobre el paper de la ciència en l’era de la postveritat.

De cara a aquesta setmana, demà es duu a terme la projecció d’un documental, i el proper dimecres i dijous s’oferiran jornades de portes obertes i visites guiades al centre.

Gemma Agell, investigadora del CEAB, explica la importància de donar a conèixer la feina que es fa des del centre a la població.

Dins de les activitats del CEAB a la Setmana de la Ciència, demà dimarts es projecta el documental “Cabo de Hornos: la mar de la fi del món”, amb una xerrada-col·loqui després de la seva projecció a càrrec d’Enric Ballesteros.

El mateix Ballesteros explica a RP què és el que explica aquest film.

Paral·lelament a les activitats del CEAB, el Jardí Botànic Marimurtra també ofereix jornades de portes obertes i visites guiades, com es va fer aquest passat cap de setmana i es farà també el següent, amb l’objectiu d’acostar el Jardí Botànic Marimurtra a tots els públics perquè els visitants puguin gaudir de la riquesa del seu patrimoni botànic, arquitectònic, paisatgístic i humà.

Els temes centrals de l’edició d’enguany de la Setmana de la Ciència són, per una banda, el patrimoni cultural, amb motiu de la celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural; la figura i l’obra de Pompeu Fabra, amb motiu de la celebració dels 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català, i la figura del prestigiós físic nord-americà Richard Feynman.