URGENT

Acord entre sindicats i l’Ajuntament de Malgrat perquè els treballadors facin jornada de 35 hores setmanals

Compartiu aquesta història

Aquest passat dijous, el consistori malgratenc i els sindicats UGT i CCOO van arribar a un acord per establir una jornada laboral de 35 hores als treballadors de l’Ajuntament, i perquè aquests tinguin també un complement del 100% en cas d’incapacitat temporal.

Segons ha informat el consistori, es tracta de dues grans demandes que havien fet els sindicats, i s’haurà d’aprovar a la sessió plenària d’aquesta setmana.

L’acord inclou, entre d’altres, una reducció de la jornada laboral, passant de treballar 37,5 hores a 35 hores a partir del proper 1 de gener, una jornada que mai abans havien fet els treballadors del consistori de Malgrat.

Es tracta d’un canvi, però, que no afectarà als treballadors de la Policia Local ni de la Brigada, així com tampoc als conserges dels equipaments esportius i centres escolars, o els agents cívics.

En aquest cas, segons informa l’Ajuntament, se’ls incrementarà el sou per compensar la diferència de la jornada laboral.

Per altra banda, l’altre acord destacat entre sindicats i Ajuntament és la possibilitat de cobrar el 100% del sou en cas d’incapacitat temporal, independentment de la causa, a diferència de l’actualitat, quan només es pot aplicar en casos concrets.

Segons l’alcaldessa de Malgrat de Mar, Carme Ponsa, el govern municipal es mostra “satisfet” pel fet d’haver a arribat a aquest acord, que consideren “just”.

Segons l’alcaldessa, l’aplicació de les retallades per part de l’Estat l’any 2012 han suposat “una pèrdua de poder econòmic molt important en els darrers anys pels treballadors municipals”.

Ponsa creu que la reducció de la jornada a 35 hores suposarà “una millora de la qualitat de vida i la conciliació familiar” pels treballadors.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics