radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Inici » L’empresa Nylstar de Blanes es queda sense electricitat durant un dia per impagaments en el servei

L’empresa Nylstar de Blanes es queda sense electricitat durant un dia per impagaments en el servei

Comarcal Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 481 0

La planta que l’empresa té a Blanes va haver de suspendre la seva activitat aquest dilluns després que Endesa tallés el subministrament elèctric a la planta per impagaments del servei acumulats des de feia més d’un any.

Segons informa el Punt Avui, després d’un acord amb la companyia elèctrica i Nylstar, la factoria va poder tornar a la seva activitat ahir dimarts, amb el primer torn dels empleats del torn de nit, tot i que fins avui no s’ha pogut reprendre amb normalitat l’activitat.

Segons l’ACN, l’empresa tèxtil es va quedar sense llum dilluns a les 8 del matí, i com a conseqüència d’aquest fet, una setantena de treballadors no van poder ocupar el seu lloc de treball.

Els impagament que van propiciar el tall de llum es venien acumulant, segons informa l’agència, des d’abans de l’estiu de l’any passat, i els responsables de Nylstar s’havien compromès a abonar els diners pendents de manera fraccionada, tot i que ho van incomplir en dues ocasions.

Aquest passat juliol, Endesa va informar a l’empresa que tenia un termini per efectuar els pagaments endarrerits i que, en cas de no fer-ho, se’ls tallaria el subministrament elèctric.

Arran d’aquest episodi, el sindicat UGT ha expressat a través d’un comunicat la seva preocupació per la gestió actual de Nylstar a Blanes, lamentant el “llarg periple” que patit la plantilla de l’empresa des de la subhasta i per la gestió dels deutes acumulats.

Després d’estar 8 mesos aturada, l’empresa Nylstar va reprendre la seva activitat l’octubre del 2016, un any en què la planta va patir fins a tres ERO temporals.