URGENT

L’ictus és el principal motiu d’ingrés neurològic als hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Compartiu aquesta història

Avui dilluns, 29 d’octubre, se celebra arreu el Dia Mundial de l’Ictus, una malaltia que al llarg del passat 2017 ha estat rere la major part dels ingressos hospitalaris als centres de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

En concret, segons informa la Corporació, durant el passat 2017 van registrar-se un total de 244 pacients ingressats amb diagnòstic d’ictus.

La gran majoria dels casos, un 85%, han estat persones de més de 64 anys, mentre que el 15% restant se situava en la franja d’edat d’entre els 40 i els 64 anys.

L’ictus consisteix en el taponament o el trencament d’una artèria, provocant que no arribi sang a una part del cervell i que les cèl·lules cerebrals morin per manca de nutrients.

Els símptomes de la malaltia són molt sobtats, i això fa que s’hagi d’actuar amb rapidesa. En aquest sentit, les autoritats sanitàries informen que les possibilitats de recuperar-se sense seqüeles d’un ictus depenen en gran mesura del temps que passa entre l’inici dels símptomes i el diagnòstic i el tractament definitiu.

A major temps transcorregut, el pacient pot patir més deteriorament i a la vegada hi ha també menys possibilitats de tractament, augmentant el risc de seqüeles.

En molts casos, l’ictus es relaciona amb algun factor de risc. Segons informa la corporació, l’edat és un dels més importants, però també n’hi ha d’altres que tenen molta incidència, com la pressió alta, el consum de tabac, el colesterol alt o la diabetis.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics