URGENT

S’inicia la campanya de vacunació contra la grip

Compartiu aquesta història

Avui dilluns, 22 d’octubre, és la data oficial d’inici de la campanya de vacunació contra el virus de la Grip, habitual en aquestes dates, quan comença a arribar el fred i la malaltia comença a fer acte de presència.

Des de Salut es remarca sempre la importància de la vacunació entre els anomenats grups de risc, és a dir, els sectors de població que són més propensos a agafar la grip.

Són, en aquest cas, els majors de 60 anys, les persones amb problemes de salut crònics, les dones embarassades i també els grups de professionals de la salut.

L’objectiu principal de la campanya és augmentar la cobertura en tots aquests grups, però també especialment en aquest darrer sector dels treballadors de la salut. En aquest sentit, segons dades de la darrera campanya, només un 23% s’havia vacunat contra la grip.

Ho explica Cristina Masvidal, infermera de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Des de Salut es destaca que la vacuna és l’únic i més important mètode de prevenció existent en aquest cas.

Masvidal remarca la importància d’utilitzar la vacuna pel fet que la grip no només és un virus molt contagiós, sinó que també pot comportar complicacions greus si afecta a persones que tenen ja altres problemes de salut.

Segons la infermera, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva va atendre durant la campanya de l’any passat prop de 1.700 persones amb síndrome gripal.

La campanya s’ha iniciat avui, i des de Salut es recomana que la població es vacuni fins a mitjans de desembre, ja que aquest període és on es pot fer una prevenció més eficient del virus.

Al CAP de Palafolls, avui al matí encara no havien començat les vacunacions. Segons han informat des del centre, s’han començat a donar hores per aquesta mateixa tarda, quan es comença ja a vacunar a la població.

Les autoritats sanitàries recorden que no n’hi a prou amb vacunar-se una vegada, sinó que cal fer-ho cada any, ja que els virus gripals varien les seves característiques contínuament i la vacuna s’ha d’adaptar cada temporada per mantenir la seva efectivitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics