URGENT

Retiren un niu de vespa asiàtica prop del camp de futbol

Compartiu aquesta història

Segons ha informat l’Ajuntament de Palafolls, aquest vespre s’ha retirat un rusc d’aquesta espècie invasora que es trobava situat prop del Palastàdium Lluís Moner.

El niu, de mig metre d’alçada i més de mig d’amplada, estava situat en un arbre, a 22 metres d’alçada, i segons el consistori es va haver d’utilitzar certa infraestructura per poder arribar-hi i retirar-lo.

L’operació per treure el niu es va fer ja de nit, ja que és quan la majoria de les vespes són dins del rusc i per tant és més eficaç que es pugui eliminar.

Un cop retirat el rusc, una empresa especialitzada el congelarà durant almenys 2 setmanes, amb l’objectiu d’eliminar de forma ecològica tots els insectes del vesper.

Aquest passat estiu ja es van localitzar alguns exemplars de vespa asiàtica a Palafolls, i uns dies després se’n va localitzar un niu en un habitatge particular.

El consistori està acabant de preparar una sessió informativa sobre aquesta espècie invasora, per tal d’explicar a la ciutadania la forma de procedir quan es troba un niu i quina és la gestió que se’n fa.

En aquest sentit, l’Ajuntament recorda que, per regla general, l’administració es fa càrrec de l’eliminació dels nius que apareixen en espais públics, mentre que en el cas dels privats la seva retirada i posterior gestió ha de ser privada i amb professionals qualificats.

 

Foto: Ajuntament de Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics