radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDijous, 15:00 -18:00

i després

Informatiu VespreDijous, 19:30-20:00
Inici » Malgrat presenta la segona edició del Festival Arrela’t

Malgrat presenta la segona edició del Festival Arrela’t

Comarcal Cultura

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 604 0

L’últim dia del mes d’octubre és la data fixada enguany per l’Ajuntament de Malgrat de Mar per la celebració del Festival Arrela’t, que repeteix després de la primera experiència l’any passat, quan es programava per primera vegada.

La presentació, feta aquest matí al Centre Cultural de Malgrat, hi han assistit el regidor de Cultura del consistori, Paco Márquez, acompanyat de diversos representants de les propostes artístiques que s’hi oferiran.

El festival torna a fer una aposta per encabir al cartell tot tipus d’expressions artístiques, com teatre, música, dansa, circ, literatura, escultura o cinema, entre d’altres, i ho fa  influenciat per altres iniciatives d’arreu del país, com poden ser la Fira de Teatre de Tàrrega o la Mostra d’Igualada, entre d’altres.

Entre els objectius del Festival hi ha l’aposta per potenciar tot tipus d’arts, la formació, donar més presència femenina als escenaris i potenciar la participació ciutadana.

L’objectiu propi del festival, segons Márquez, és tenir una vessant social més enllà de l’aspecte estètic.

Acompanyaven a Márquez en aquesta presentació alguns dels protagonistes del cartell. Ha estat el cas, per exemple, de la Companyia D’Jade, que presenten l’espectacle OHTLI, una proposta amb coproducció amb la Fira de Tàrrega, o l’exposició “Brigadistas Return”, de l’escultor Rob McDonald, sobre el Solidarity Park en homenatge als brigadistes morts en l’enfonsament del vaixell Ciutat de Barcelona ara fa 80 anys davant les costes de Malgrat.

El cartell del Festival Arrela’t d’enguany ha anat a càrrec de Mar Estrama, que ha explicat la voluntat que la protagonista de la imatge fos una dona, sense especificar l’edat que té. A la vegada, explica que l’allargavistes que porta és també una referència al concepte d’arrelar-se i de mirar cap a la resta del món.

El festival Arrela’t inclourà exposicions, espectacles teatrals i obres a càrrec d’artistes amb projecció internacional com Quim Bigas o Joan Català, així com propostes encarades a un públic més infantil.

A la vegada, l’esdeveniment comptarà amb la segona edició del Festival de música FemPop.

L’Arrela’t s’inaugurarà el proper 31 d’octubre i s’allargarà un mes, fins al 30 de novembre, ocupant múltiples espais de Malgrat de Mar.