URGENT

El temporal de pluja i vent deixa desperfectes al caravàning de Sant Genís, que es queda sense llum

Compartiu aquesta història
Foto: RP

Els serveis meteorològics i autoritats com Protecció Civil ja ho havien anunciat al llarg de tota la jornada d’ahir diumenge, i bona part de les previsions s’han complert.

Les restes de l’huracà Leslie, que ha arribat a Catalunya en forma de cicló postropical, ha obligat a activar l’alerta dels plans VENTCAT i INUNCAT.

L’episodi més sever de pluges ha arribat a la nostra zona de nit i matinada, després que ahir al vespre entrés pel sud del país i anés avançant cap a l’est.

Les pluges i el fort vent han deixat diverses afectacions a Palafolls, les més notables a la zona del caravàning de Sant Genís.

Segons Endesa, les afectacions han començat pels volts de dos quarts d’11 de la nit, amb la caiguda de diversos pals de llum de formigó i de fusta.

Aquest fet ha provocat que un total de 468 usuaris es quedessin sense subministrament elèctric en un primer moment, tot i que pocs minuts més tard eren ja la meitat els clients afectats.

Segons la companyia, al llarg de la matinada, la llum ha anat marxant de forma intermitent.

Endesa ha informat que s’ha estat treballant per solucionar l’afectació, així com s’ha previst la utilització de subministrament alternatiu provisional mentre durin les tasques per reparar-ho definitivament.

Segons el president del caravàning, Pablo Sánchez, les afectacions aquest migdia encara perduraven, i elevava la xifra a més d’una cinquantena d’abonats que encara estaven sense llum.

Sánchez ha explicat que les afectacions han estat principalment arbres caiguts, que en alguns casos han afectat teulades i que també han propiciat la caiguda de cables elèctrics.

Foto: RP

Alguns dels arbres han afectat l’accés de diversos camins del caravàning, dificultats l’accés als veïns.

La Manuela, encarregada de la neteja de les instal·lacions, explicava que també s’ha vist afectat el teulat de les oficines de recepció del caravàning, i explica que ha passat por ja que, diu, feia temps que no veia un temporal d’aquestes característiques.

Al nostre municipi, segons dades de l’estació meteorològica del Servei Meteorològic del Maresme, s’han registrat 18,2 l/m2 i ratxes de vent de fins a 56 km/h passades les dues de la matinada, que han deixat arbres tombats en diversos punts del poble.

A Malgrat de Mar, segons han afirmat alguns afectats elmalgratenc, un tornado hauria causat diverses destrosses al municipi.

Foto: El Malgratenc – elmalgratenc.cat

Segons publiquen diversos mitjans, un petit tornado sobre el mar ha entrat al municipi, on ha ocasionat diverses destrosses en teulats de negocis i també una benzinera a tocar de la carretera N-II.

El fenomen s’ha produït entre les 3 i les 4 de la matinada, i ha provocat desperfectes importants en una gasolinera ubicada al sud del municipi.

Segons apunten alguns mitjans, s’haurien vist afectats diversos sortidors de combustible, per la qual cosa s’ha hagut de precintar la benzinera.

Foto: RP

La zona dels càmpings, al camí de la Pomereda, s’ha viscut un nou episodi d’inundacions com és habitual en episodis de fort temporal, i ha deixat també una situació marítima alterada, amb fortes onades arran de la platja.

Les afectacions del temporal de vent i pluja han deixat afectacions a la línia R1 entre Blanes i Maçanet, que ha vist interromput el seu servei per caigudes d’arbres a la via, i on s’ha hagut de gestionar transport alternatiu per carretera.

On també s’ha hagut d’oferir aquesta alternativa és a les línies R2 i R11, que també s’han vist afectades per caiguda d’arbres a la via tallant els dos sentits de circulació, quedant afectat el tram entre Llinars i Sant Celoni.

A la carretera, la pluja i el vent també hi han tingut fet el seu efecte, com ha estat el tall de la C-35 a Massanes i un carril de la BV-5122, a Fogars de la Selva direcció Tordera, per obstacles a la via.

Segons ha informat Protecció Civil, fins a les 8 del matí d’avui dilluns, el telèfon d’emergències 112 ha rebut fins a 1.276 trucades relacionades amb l’episodi d’intenses pluges, en la major part dels casos per inundacions de baixos, incidències al clavegueram i amb vehicles.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics