radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Inici » La Comunitat Terapèutica del Maresme obre les seves portes per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental

La Comunitat Terapèutica del Maresme obre les seves portes per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental

Comarcal Salut

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 447 0

Al llarg d’aquest matí i migdia de dijous, la Comunitat Terapèutica del Maresme ha tornat a oferir una jornada de portes obertes en motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, que es commemorava ahir dimecres 10 d’octubre.

La programació d’enguany ha tornat a apostar per una proposta similar a la de l’any passat, i des de quarts d’11 del matí s’ha estat oferint una exposició artística a l’Hospital de Dia Llar Residència de Malgrat.

Seguidament, a les 12 del migdia, l’Orquestra de la Bona Sort ha tornat a oferir un concert a la plaça de Ca l’Arnau, igualment com ja va fer l’any passat.

El conjunt, dirigit per José Manuel Pagán, treballa per la inclusió social a través de la música.

La jornada de portes obertes té per objectiu dignificar a les persones amb problemes de salut mentals, així com per normalitzar la seva realitat i agrair la integració mútua entre les persones que formen part de tot l’entorn.

Ho explica Eva Montllor, cap de servei de l’Hospital de Dia de Malgrat.

Montllor explica que actualment la percepció social envers les persones amb malalties mentals ha millorat molt, i que mica en mica s’ha anat reduint l’estigma que pesa sobre elles.

Malgrat tot, considera que en alguns àmbits, com el dels mitjans de comunicació, fa falta encara treballar-ho, per evitar caure en interpretacions o vinculacions errònies quan es parla de les persones amb problemes de salut mental.

La Comunitat Terapèutica del Maresme va néixer als anys setanta com una experiència de donar una atenció al malalt mental personalitzada i fugint de l’aïllament que suposava l’internament manicomial, i en l’actualitat continua treballant en l’atenció de la malaltia mental en diferents nivells assistencials a la comarca.