URGENT

El CAP de Palafolls s’uneix a una campanya per evitar el fum als accessos del centres sanitaris

Compartiu aquesta història

Impulsada per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, la campanya s’ha iniciat en els centres d’atenció primària que integren l’ens, com són els de Calella, Malgrat, Lloret, Rieral, Tossa i també Palafolls.

La iniciativa, sota el lema “Fem Salut. Gràcies per no fumar!”, té com a objectiu la recomanació de no fumar a les entrades dels centres sanitaris.

Segons ha informat la Corporació, la intenció és aconseguir un ambient més sa i segur, potenciar una cultura sanitària lliure de tabac i reduir la visibilitat de persones fumant.

A la vegada, la campanya busca poder disminuir la despesa de manteniment i neteja derivada del fum i de la recollida de les burilles del terra, així com mantenir els edificis sanitaris lliures de fum provinent de zones exteriors.

A Palafolls, igualment com en altres centres de salut, s’han anat instal·lant els darrers dies diversos cartells adhesius i senyalitzacions a terra per delimitar la zona a partir de la qual no es pot fumar.

Ho explica Begoña López, infermera responsable de la consulta de Deshabituació Tabàquica del CAP de Palafolls.

A la vegada, la campanya també s’ha difós per les xarxes socials amb les etiquetes #APsensefum i #gràciespernofumar, amb les quals es vol conscienciar a la ciutadania.

La campanya s’ha impulsat, entre d’altres, degut al fet que les mesures dictades per la llei antitabac no preveien la delimitació exacta on està permès fumar respecte els accessos dels centres sanitaris.

La intenció de la campanya, segons López, es poder complementar en certa manera aquest punt de la llei.

La iniciativa forma part del Programa Atenció Primària Sense Fum.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics