URGENT

Valentí Agustí anuncia que no es tornarà a presentar a l’alcaldia

Compartiu aquesta història

Va ser durant el discurs previ a l’inici del pregó de la Festa Major, celebrat aquest divendres al vespre després que s’ajornés ara fa 3 setmanes per culpa de la pluja.

Agustí, visiblement emocionat en alguns moments, va fer un discurs explicatiu sobre el sentit de l’espectacle de “Priscilla, la Reina de les Rentadores”, explicant que per ell la història de l’espectacle era una “exaltació de la convivència”, i va emocionar-se al dir que moltes persones, inclòs ell, van emigrar en algun moment a Palafolls, municipi que els va acollir.

A la vegada, l’alcalde va començar dient que aquest seria “el seu darrer pregó com a alcalde”, deixant entreveure que no es presentarà a la reelecció als propers comicis del maig, després de més de 35 anys al capdavant del govern municipal.

Valentí Agustí, nascut a Barcelona ara fa 68 anys, és alcalde de Palafolls des de l’any 1983, amb l’inici de la segona legislatura després de la restauració dels ajuntaments democràtics l’any 1979.

Abans ja havia format part del consistori com a regidor  de l’Agrupació d’Electors, una formació que va acabar compartint govern amb CiU en la primera legislatura.

Agustí va accedir a l’alcaldia després de les eleccions del 8 de maig de 1983, on el PSC que ell liderava va imposar-se per 47 vots a la CiU que encapçalava aleshores Joan Torrent.

Les dues formacions van treure 4 regidors cadascuna, i el tercer partit que es va presentar a les eleccions va ser el PSUC amb el recentment desaparegut Paco Perez al capdavant, que va aconseguir un regidor a les eleccions municipals.

Després del pacte de govern entre PSC i PSUC, Valentí Agustí va accedir a l’alcaldia, un càrrec que sosté fins avui i que, a les properes eleccions del maig de 2019, canviarà després de 36 anys de mandat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics