URGENT

La Biblioteca la Cooperativa escalfa motors per un nou Club de Lectura Fàcil

Compartiu aquesta història

A principis d’any es posava en marxa la primera  nova iniciativa a la biblioteca de Malgrat, i aquest any es va consolidant. Es tracta del Club de Lectura Fàcil, un projecte que té per objectiu apropar a persones amb dificultat per la lectura –per diversos factors– la lectura de diverses obres en una versió adaptada.

Aquests tipus de clubs poden anar adreçats a persones nouvingudes que no coneixen la llengua del lloc que els acull, persones amb dislèxia o també persones amb algun tipus de discapacitat intel·lectual.

Aquest últim és el cas de la Biblioteca la Cooperativa, que a principis d’any posava en marxa la iniciativa per primera vegada al municipi i que ara repeteix.

Ester Pascual, coordinadora del projecte, explica en què consisteix i a qui va adreçat.

El projecte va néixer arran de les visites a la Biblioteca La Cooperativa per part dels membres de la Fundació ASPRONIS, una entitat sense ànim de lucre dedicada a l’atenció de persones discapacitades intel·lectuals.

Degut a l’èxit de la primera edició del club, aquest cop es repeteix duplicant les places disponibles, i se segueix fent l’últim dijous de cada mes, començant aquest cop el proper mes d’octubre.

La intenció també es manté, i serà la de treballar la lectura a les mateixes sessions. Allà, els participants del club llegiran en veu alta diversos fragments de la lectura, fent que d’aquesta manera es pugui treballar la pronunciació, el vocabulari i alhora gaudir de la lectura.

Les sessions del Club de Lectura Fàcil començaran just d’aquí a un mes a la Biblioteca la Cooperativa, a partir del dijous 25 d’octubre, i es faran l’últim dijous de cada mes.

El club està obert no només als integrants de la Fundació ASPRONIS sinó també a d’altres persones amb discapacitat intel·lectual que hi estiguin interessades.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics