URGENT

Despengen una altra pancarta a Blanes

Compartiu aquesta història

El municipi de Blanes torna a viure una nova polèmica amb les pancartes. Aquest cop ha estat després que ahir al migdia un grup de persones en despengés una altra de la Casa del Poble de Blanes.

Es tracta d’una pancarta amb el missatge “Blanes, ciutat de la República Catalana”, i que estava col·locada a la casa del Poble, seu d’ERC de Catalunya.

En un vídeo fet públic a les xarxes socials, s’observa un grup de diverses persones que, amb una escala, s’enfilen per la façana de l’edifici i amb un pal despengen la pancarta del balcó de la casa.

Un cop aconseguit, reben els aplaudiments de diverses persones que s’ho miren des de baix.

Els fets han tingut lloc després d’una concentració d’una trentena de persones a favor de la unitat d’Espanya on segons apunten alguns mitjans hi hauria assistit una trentena de persones.

Aquest és el tercer incident amb una pancarta com a protagonista a Blanes. Ara fa poc més d’una setmana, uns desconeguts van despenjar la pancarta amb el missatge “Llibertat Presos Polítics” del balcó de la casa consistorial, una acció que va ser reivindicada per l’autoanomenat “Grupo de Resistencia de la Alta Tabarnia”.

Dos dies més, amb una segona pancarta ja substituint a l’anterior, uns desconeguts van tornar a despenjar-la. Després d’aquest fet, l’Ajuntament va decidir col·locar-la més amunt, i amb més mesures en la seva estructura per impedir que pugui tornar a ser despenjada.

La pancarta que demana la llibertat dels polítics independentistes està a la façana de l’Ajuntament blanenc després d’un acord del ple del passat mes de març, quan es va votar per 13 vots a favor l’aprovació d’una moció que demanava la seva col·locació al balcó de la casa consistorial.

L’incident d’ahir, però, no és l’únic que viu Blanes en les darreres hores, ja que divendres un home va irrompre a les dependències municipals exigint la retirada de la nova pancarta i posteriorment amenaçant amb despenjar ell mateix l’element de la façana.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics