URGENT

4 hores de batxillerat amb una ràtio de 44 alumnes per un sol professor

Compartiu aquesta història

L’IES Serrallarga de Blanes imparteix des d’aquest inici de curs quatre hores de classe a la setmana de batxillerat amb una ràtio de 44 alumnes per a un sol professor.

Segons publica el Diari de Girona, des del centre han explicat que es tracta d’una situació normal a principi de curs, mentre que els sindicats consideren que és “un escàndol”, i demanen que es desdobli immediatament la classe.

Actualment, la ràtio estableix que el màxim d’alumnes per aula és de 35, arribant a 38 en alguns casos excepcionals, per la qual cosa en aquest cas se supera en 9 el límit permès.

La situació la viuen les assignatures de Llengua Catalana i Llengua Castellana. Des del centre asseguren que és un assumpte “organitzatiu” de l’institut i que també succeeix en altres centres educatius.

Segons l’institut, es va fer una oferta de 77 places de batxillerat, repartides en 35 per línia, sumant un increment del 10%, i per tot plegat asseguren que es mouen “dins la legalitat”.

El centre atribueix la situació a una “demanda excepcional” d¡’alumnes de batxillerat de les branques científica i tecnològica, i recorda que la resta d’assignatures ja estan desdoblades.

Des dels sindicats lamenten la situació i alerten que s’han de prendre accions “clares i ràpides” per evitar casos similars els propers anys.

El portaveu del sindicat USTEC a les comarques gironines, Xavier Díez, creu que s’ha fet una “mala previsió” d’aquest aspecte per part del departament, ja que consideren que en el cas de batxillerat s’ha tingut temps suficient per preveure-ho.

Actualment, l’IES Serrallarga és el centre de secundària que més alumnes acull dels 5 que hi ha al municipi Blanes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics