URGENT

Palafolls estarà totalment connectat a la fibra òptica l’any vinent

Compartiu aquesta història

Això és el que ha assegurat la Generalitat després presentar aquest dimecres un conveni amb el Consell Comarcal del Maresme per accelerar el desplegament d’aquesta xarxa a tots els municipis de la comarca.

Segons assegura el Govern, aquest acord possibilita que la fibra òptica pública de la Generalitat arribi a 28 del 30 municipis, i l’any següent, 2020, a tots ells.

La majoria dels municipis, gairebé una vintena, estan inclosos a la xarxa del propi Consell Comarcal, i entre ells hi ha Palafolls. En aquest sentit, i segons han informat fonts de la conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública, a aquests municipis només els falta connectar els ramals ja existents del Consell Comarcal amb el bloc propi de la Generalitat, una operació que es preveu que estigui enllestida l’any vinent.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública Jordi Puigneró, ha volgut destacat la importància d’aquest acord, que permetrà que el Maresme sigui la primera comarca, després del Barcelonès, a tenir la totalitat del territori amb fibra òptica.

A la vegada, el conseller ha destacat el lideratge del Maresme en el desplegament de noves infraestructures durant el segle passat, amb el desplegament de la xarxa ferroviària.

Tot i aquest acord, un cop establerta la infraestructura caldrà que els respectius consistoris maresmencs treballin amb les companyies de telefonia per fer arribar de manera efectiva la fibra òptica a la ciutadania.

Segons s’ha anunciat, el Govern invertirà entorn als 900.000 euros per a desplegar la fibra a la nostra comarca, dels 760.000 serviran per interconnectar la xarxa de la Generalitat amb la infraestructura del propi Consell Comarcal. L’altra part dels diners es destinarà a la cobertura dels municipis restants, utilitzant les canalitzacions ja existents al llarg de l’autopista C-32.

 

Foto: Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics