URGENT

La Marxa de Torxes reclama la llibertat dels presos independentistes i el retorn dels exiliats

Compartiu aquesta història

Palafolls va tornar a viure el vespre de la vigília de la Diada Nacional de Catalunya una nova Marxa de Torxes, amb la participació de desenes de persones.

L’acte, organitzat per l’associació La Roda i ERC de Palafolls, va començar a 3 quarts de 10 del vespre des de la Glorieta del Doctor Torner, i va ser encapçalat per una gran bandera estelada i per imatges dels líders independentistes empresonats i a l’exili.

La marxa va recórrer diversos carrers del centre del municipi, i va comptar amb la intervenció de diversos representants de les entitats organitzadores.

Entre ells, el portaveu d’ERC a Palafolls, Francesc Alemany, que durant el seu discurs va carregar contra l’Estat espanyol, i que va acusar de tenir una “baxíssima qualitat democràtica” i d’utilitzar la força contra els seus ciutadans.

L’acte va comptar també amb interpretacions musicals de temes com el Cant dels Ocells, i va cloure’s amb l’oferiment de coques i refrigeri als assistents.

Era la vuitena vegada que el municipi de Palafolls comptava amb aquest acte, que se celebrava de manera paral·lela a d’altres localitat d’arreu de Catalunya.

Malgrat que s’hagi celebrat tots aquests anys, la Marxa de Torxes va estar envoltada de polèmica l’any 2015 l’Ajuntament va desautoritzar-ne la celebració.

Des de llavors, els organitzadors van decidir demanar el permís al Departament d’Interior de la Generalitat, que és qui té la competència per autoritzar el que es considera una manifestació.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics