URGENT

Blanes comptarà aquest curs escolar amb un nou grup de 1r d’ESO

Compartiu aquesta història

La setmana vinent arrenca un nou curs escolar, i en el cas de Blanes ho farà amb un nou grup de 1r d’ESO. Segons ha informat el consistori blanenc, es tracta d’un nou grup que s’impartirà a l’Institut S’Agulla.

En aquest sentit, ha calgut reconfigurar el nombre de grups per poder donar cabuda a tots els alumnes. La Taula Mixta, formada per l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament de Blanes i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, va determinar aquest passat gener que es posés en marxa un nou grup per poder mantenir la ràtio de 30 alumnes per classe.

Segons les dades provisionals, a Blanes començaran el curs un total de 5.300 alumnes, repartits pels diferents centres escolars públics i concertats d’arreu del municipi.

En el cas de primàries, hi hauria un lleuger descens en el nombre d’alumnes, al contrari de secundària, on puja lleugerament el nombre.

En aquest sentit, demà divendres l’Ajuntament i els diversos cossos directius dels centres s’han de reunir en una Comissió de Garanties d’Escolarització de Blanes, on es complimentarà l’assignació definitiva.

Així, s’haurà d’assignar el corresponent centre escolar tant als nouvinguts com també als qui han sol·licitat canviar a una altra escola o institut on se’ls ha adreçat.

Aquest procediment d’assignació, que es duu a terme cada any, es fa en funció de l’ordre de preinscripció i tenint en compte les vacants que hi ha en cada centre.

A Blanes hi ha nou centres escolars on s’imparteix educació infantil i primària, mentre que per a l’educació secundària n’hi ha cinc, i en dos d’ells també es fan estudis de primària.

L’Escola Pinya de Rosa, d’educació primària, i l’Institut Serrallarga, de secundària, són els dos centres que més alumnes acullen de cada àmbit.

 

Foto: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics