URGENT

Es publica per primera vegada una Guia d’Activitats Extraescolars públiques i privades a Blanes

Compartiu aquesta història

Es tracta d’una publicació elaborada pel Departament d’Educació de l’Ajuntament de Blanes que inclou fins a 166 activitats de diferents àmbits.

El consistori la posarà a disposició de la ciutadania coincidint amb l’inici del curs escolar 2018-2019, que s’inicia d’aquí a menys de 2 setmanes.

L’objectiu principal d’aquesta Guia d’Activitats Extraescolars, inèdita fins ara, és que sigui una eina per informar a tots els interessats en les propostes de caràcter extraescolar que s’ofereixen al municipi, tant siguin els alumnes com també els professionals, les famílies o les entitats.

En aquest sentit, i segons ha informat el consistori blanenc, la guia vol esdevenir una eina indispensable per a la planificació de les polítiques de lleure adreçades als escolars de fins a divuit anys.

A la vegada, amb ella es vol promoure l’educació en el lleure, fomentar l’emprenedoria, i promocionar les diferents entitats i empreses que realitzen activitats extraescolars.

De les més de 160 activitats que s’hi inclouen, la majoria són organitzades per entitats públiques, i un 60% d’aquestes activitats les promouen les AMPA’s dels centres educatius, un 30% entitats esportives, i un altre 10% les organitzen les de tipus cultural i esportiu, amb un 5% cadascuna. Per la seva banda, les empreses i entitats  privades organitzen poc més d’un 4% del total d’activitats.

Per elaborar la Guia s’han utilitzant fonts com el Registre d’Entitats del propi Ajuntament de Blanes i també el Consell Comarcal de la Selva, com a gestor de les altes i baixes de l’activitat econòmica del municipi.

A la vegada, també s’han fet reunions entre diferents tècnics dels departaments del consistori blanenc, com han estat cultura, acció social, immigració, joventut, participació ciutadana i educació.

La Guia, que s’ha elaborat amb el suport del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, es pot consultar en línia, a través de la pàgina web de l’Ajuntament de Blanes.

 

Foto: Joaquim Llorens i Garangou

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics