URGENT

L’Ajuntament preveu licitar aviat les obres de rehabilitació del Castell de Palafolls

Compartiu aquesta història

Es tracta del que han de ser les obres de més importància dutes a terme fins ara en aquest espai pel que fa a la seva rehabilitació, conservació i consolidació.

Els treballs inclouran intervencions en diversos àmbits, tant a nivell de seguretat, de consolidació de les restes que hi ha actualment, així com també de creació de nous equipaments per accedir a la fortalesa i instal·lacions pels visitants.

L’Ajuntament va aprovar definitivament el projecte el passat mes de juliol, i ha anunciat que les obres de rehabilitació es posaran a licitació en breu, preveient que puguin iniciar-se de cara al proper mes d’octubre.

Entre d’altres, els treballs permetran millorar l’entrada al castell amb una rampa d’accés, el reforçament i consolidació dels murs, la creació d’un control d’accés de vehicles, un espai d’estacionament i també la instal·lació d’una taquilla, uns lavabos i un punt d’informació turística pels visitants de l’indret.

Anteriorment ja s’havien realitzat altres actuacions de millora a la plaça i als mateixos murs del castell, però fins ara encara no s’havia projectat una rehabilitació d’aquestes característiques.

Segons explicava a aquesta emissora el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palafolls, Josep Rueda, ara fa poc més d’un mes, s’espera que aquestes obres permetin completar a poc a poc la rehabilitació que necessita l’espai.

El projecte, que ha estat aprovat per l’Ajuntament i també pel Departament de Patrimoni de la Generalitat, compta amb el suport econòmic de la concessionària d’autopistes ACESA, a través de l’aportació que fa als municipis per on passa la C-32, per les obres de perllongament de la via.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics