URGENT

Es declara un incendi al CREI Can Ritort de Tordera sense causar ferits

Compartiu aquesta història

Aquesta nit s’ha produït un incendi al Centre Residencial d’Eduació Intensiva Can Ritort de Tordera, un espai d’acollida de joves tutelats per la Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA).

A través d’un comunicat, el Departament de Treball, Afers Socials i Família ha informat s’estan investigant les causes de l’incendi, que segons publica Ràdio Tordera hauria afectat part de la primera planta de la masia.

Tot i que no s’han hagut de lamentar ferits, sí que ha calgut atendre un monitor del centre per inhalació de fum.

En l’operatiu per lluitar contra el foc hi van participar el cos de Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, la Policia Local de Tordera i el Servei d’Emergències Mèdiques.

Segons explica el propi comunicat de la Generalitat, el conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir el Homrani, s’ha mantingut en contacte amb l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, que s’ha desplaçat fins a Mas Ritort juntament amb Georgina Oliva, directora general de la DGAIA, per tal de donar suport a les noies del centre i a l’equip professional que hi treballa.

Des del Departament s’ha agraït la col·laboració i predisposició que, segons afirmen, ha mantingut sempre l’Ajuntament i el municipi vers el centre de Can Ritort, i paral·lelament, tant l’alcalde de Tordera com el conseller s’han emplaçat a celebrar properament una trobada al mateix municipi per parlar sobre els centres educatius especialitzats en infants i adolescents en situació de vulnerabilitat, entre d’altres qüestions.

EL CREI Can Ritort és un centre de 20 places per a noies tutelades per la Generalitat, que va obrir les portes fa prop de 6 anys i que està gestionat per la Fundació Resilis, un organisme sense ànim de lucre que gestiona i desenvolupa projectes i programes per a l’atenció integral de joves i infants en situació de risc social o amb possibilitat de patir-ne.

 

Foto: Ràdio Tordera

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics